varmepumparvaxjo.se

Vad kostar badrumsrenovering

Vad en badrumsrenovering kostar kan vara svårt att avgöra då det finns många faktorer att ta hänsyn till, såsom storleken på rummet och precis hur omfattande renoveringen behöver vara. Vissa delar kan eventuellt göras på egen hand eller tillsammans med vänner eller släktingar, medan du för en del arbete lär behöva hyra in hjälp från experter.

Vad kostar en renovering av badrum?

Kostnaden för en renovering av badrum brukar ligga på mellan 500 och 800 kronor i timmen, och det tillkommer materialkostnader för badrumsrenovering. Kostnaden för en total badrumsrenovering går över 100. 000 kronor – men tänk på att du kan sänka arbetskostnaden med 30% med ROT-avdraget. Vill du veta mer om vad ROT-avdraget är och vad det gäller kan du läsa mer om det på Skatteverkets hemsida. Du kan även spara in pengar genom att på egen hand utföra delar – men bara om du har rätt kompetens för det. 

Det är svårt att ge specifika exempelsiffror på badrum ser olika ut, men du kan räkna med att det tar åtminstone någon vecka att få ett mindre badrum färdigrenoverat, och fem veckor och uppåt för ett större. 

Renovera badrum – Göteborg, Stockholm och Malmö

Om du inte känner att du har kunskapen eller tiden till att själv utföra renoveringen, är det rätta att hyra in ett företag som kan hjälpa dig. Du hittar nedan några förslag på företag som kan renovera badrum i Göteborg, Stockholm och Malmö.

Byggföretag för renoveringar i badrum

AES Bygg & Riv är ett mer generellt byggföretag i Stockholm som också erbjuder renovering av badrum, i både större och mindre skala – även du som till exempel bara behöver få ditt tvättställ utbytt kan få hjälp av dem.

AES vänder sig till både privatpersoner och företag, och sköter om hela processen från början till slut, inklusive kontakt med underleverantörer.Renovera ditt badrum i Malmö

Leijonhufvud Bygg & Renovering är också ett generellt bygg- och renoveringsföretag, och är verksamma i Malmö med omnejd. De utför både större och mindre renoveringar, och underhåller för att undvika att större renoveringar krävs i framtiden.

Företaget erbjuder en gratis offert på jobbet, och lyfter fram deras tjänster inom att också renovera med lyxig inredning som regndusch och bubbelbadkar för privatpersoner.Varför anlita företag för din badrumsrenovering?

✓ En badrumsrenovering blir med hjälp utav experter snabbare utfört och i enlighet med en bestämd tidsplan.

✓ Du kan undvika att råka skapa nya skador som blir dyra att laga, jämfört med att låta experter ta hand om jobbet.

✓ Företaget har redan med sig alla verktyg och den utrustning som behövs för att utföra jobbet. Du behöver inte hyra in maskiner och dylikt själv. 

✓ Experterna på företag kan med mycket större säkerhet identifiera fel och skador, och se till så att de blir åtgärdade.

Offert badrumsrenovering

Det kan kännas som att det finns väldigt många företag att jämföra mellan, men det finns tjänster på internet som kan hjälpa dig i form av webbsidor som HelpHero med offert för badrumsrenovering. De samlar upp flera företag som utför tjänster inom samma kategori. Genom HelpHero kan du hitta alla för dig relevanta företag som är verksamma inom ditt område och enkelt skicka en förfrågan om en offert på ett jobb till dem – byggföretag ger dig ofta en offert utan kostnad. 

Vanliga frågor om VVS

”Vad står VVS för”, kanske du frågar dig? Det är en förkortning för värme, ventilation och sanitet, och innebär bland annat jobb som har med vatten och avlopp att göra.
Många undrar om man får göra VVS själv, och svaret är att det beror på vad det är du vill ha gjort. Du kan till exempel byta ut vattenkranen i badrummet på egen hand, eller duschmunstycket. Det du inte ska göra på egen hand är sådant som ändringar i vattenförsörjning och avlopp, men inte heller sådant du inte riktigt behärskar.

En VVS-ritning är en ritning över fastigheten som visar hur alla de vatten- och värmesystem som finns är dragna (eller hur de planeras att dras). VVS-ritningen ingår inte i bygglovsritningar, men efterfrågas ändå ofta när du söker bygglov.

VVS-ritning färg

På en VVS-ritning används färg för att märka upp olika typer av flöden: vatten är blått, dagvatten är grönt, spillvatten rött, och kombinerat avlopp med brunt.

VVS-ritning symboler

På VVS-ritning används symboler för hur vatten- och värmesystemen är dragna. Det finns väldigt många av dessa, som heldragen linje för synligt rör, streckad för osynligt rör, cirkel med triangel inuti för fläkt, med flera.