varmepumparvaxjo.se

VVS montör jobb

Är du på jakt efter ny yrkesbana och letar efter ett jobb som kan vara lukrativt och inspirerande? Eller är du erfaren VVS:are som söker nya utmaningar! Då kan jobb som VVS-montör vara det rätta för dig. 

Här kan du läsa mer om utbildningar inom VVS-området, men också få jobbtips inom allt som rör VVS-montörer eller liknande.

För dig som vill leta jobb samlat rekommenderas ledigajobb.se som erbjuder VVS-montör jobb över hela landet. Sajten erbjuder även jobbsök utan CV, för dig som inte har något CV redo.

Gå en VVS utbildning

Det finns flera VVS utbildningar för dig som arbetar eller önskar arbeta med något som är relaterat till VVS – antingen direkt som installatör eller tekniker, eller mer indirekt som fastighetsvärd eller fastighetsskötare. Det är det en bra idé att läsa på om vilka VVS-kurser som finns.

Du kan hitta en VVS-kurs eller VVS-utbildning hos Insu för dig som till exempel vill bli projektledare eller installationssamordnare – tänk dock på att dessa förutsätter att du redan har vissa förkunskaper inom VVS, och att du förmodligen har jobbat inom området redan.

Även du som är intresserad av ventilationstekniker-utbildning kan Newton i Göteborg och Stockholm. En ventilationstekniker utbildning ger dig den kunskap du behöver för att hantera värmesystem på den fastighet du sköter om. 

Är du intresserad av att läsa mer om VVS-utbildning och vilka möjligheter det finns inom VVS och vad som krävs, så har vi samlat mängder av intressant information för dig.

Vad gör en VVS ingenjör?

Många undrar vad en VVS-ingenjör gör. Det är den personen som planerar, gör upp en ritning och gör beräkningar inför planerade VVS-system, som sedan tas hand om av montören. De arbetar både vid datorn där de designar system i ett CAD-program, och är på möten med kunder för att diskutera och ta fram lösningar baserat på deras önskemål.

Typiska arbetsuppgifter

  • Hålla i samtal med kunder
  • Planera och beräkna VVS-system
  • Rita upp system i CAD-program
Hur mycket tjänar en VVS ingenjör?

En VVS ingenjör tjänar enligt Statistiska centralbyrån i genomsnitt 47 700 kronor i månaden. Män tjänar i genomsnitt något mer – cirka 48 700 kronor i månaden – medan kvinnor tjänar något mindre, cirka 44 100 kronor i månaden. Ingenjörer med chefsposition tjänar ännu mer – i genomsnitt 58 400-58 600 kronor i månaden.

Lediga jobb VVS ingenjör

För dig som letar efter lediga jobb som VVS-ingenjör, eller som planerar att utbilda dig till det och vill se hur läget ser ut i landet, är det en bra idé att besöka Ingenjorsjobb.nu för lediga jobb som VVS ingenjör. Ingenjörsjobb finns det många av och det är smidigt att samla alla på samma sida. 

Vad gör en VVS montör?

Det en VVS-montör gör är att utgå från ingenjörens planering och utför den praktiska delen av ett jobb. Utöver installation arbetar montörer också med reparation inom VVS, som till exempel avlopp och värmesystem. Vissa som arbetar som VVS-montör kallar sig även för rörmokare, då dessa yrken är lika och till stor del överlappar varandra.

Typiska arbetsuppgifter

  • Installera VVS-system
  • Reparera rör- och värmesystem
  • Felsök problem med befintliga system
Vad tjänar en VVS montör?

En VVS montör tjänar i Sverige enligt Statistiska centralbyrån cirka 35 600 kronor i månaden. De har 2022 inte statistik för vad kvinnliga VVS-montörer tjänar, enbart manliga. Yngre VVS-montörer har i genomsnitt något lägre lön – en 18–24-åring har i genomsnitt 32 500 kronor i månadslön, medan en 55-64-åring har 37 900 kronor.

Lediga jobb VVS montör

Om du letar efter lediga jobb inom VVS finns Montörjobb.se. Detta är en webbsida som samlar nya jobbannonser inom yrkesområdet och du kan filtrera på stad och om du söker del- eller heltid. Att ha allt samlat på en sida är effektivt och sparar dig tid genom att få upp relevanta jobb direkt.

VVS lärling

Som VVS-lärling går du en lärlingsutbildning där du utöver teori också får praktisk erfarenhet genom att arbeta på en verklig VVS-firma. Där lär du dig hur de olika arbetsuppgifterna går till, hur det fungerar på firman och hur det är att arbeta med kunder och klienter. Som VVS-lärling får du 8 500 timmar av erfarenhet, och är därmed eftertraktad av firmor i branschen redan när du är klar med utbildningen – och ofta kan du få anställning av samma firma som du har varit lärling hos.