varmepumparvaxjo.se

Slangpumpar

En slangpump är en lösning som passar bra för industrier som behöver arbeta med flöde av vätskor, oavsett om de är trög- eller lättflytande, och även om de är av mer ömtålig typ. De anses vara en av de typer av pumpar som är allra bäst på detta, då det bara är själva slangen som faktiskt rör vid vätskan, vilket gör pumpen hygienisk, lätt att underhålla, och oftast mycket enkel att reparera genom ett enkelt byte av slangen. De här pumparna används inom flera områden: några typiska exempel inkluderar vid produktion av livsmedel, avloppsrening, kemiska processer och vid gruvnäring.

Hur fungerar en slangpump?

En slangpump har en mycket enkel konstruktion, som går ut på att en roterande anordning klämmer åt slangen, och sedan genom sin rotation förflyttar den här åtklämda punkten. På så sätt flyttas den vätska som ligger framför den ihoptryckta punkten också framåt, och transporteras vidare. Ny vätska flödar in bakom ihoptryckningen, och transporteras på samma sätt när rotationen kommer tillbaka till utgångspositionen. Eftersom det bara är slangen som direkt vidrör vätskan och utsätts för påfrestning är det praktiskt för hygien, och innebär enkelt underhåll.

3 återförsäljare av slangpumpar

Det finns många företag på marknaden som erbjuder slangpumpar, och det kan kännas som mycket att gå genom och jämföra på egen hand. Här kan du därför läsa en presentation av tre pålitliga återförsäljare, med information om vad som utmärker dem och vad de har för varumärken och modeller i sina sortiment.

Tapflo.se

Tapflo är en distributör och tillverkare av slangpumpar som har varit med enda sedan 1980, då de grundades i Kungälv i Sverige. Sedan dess har de spridit sig utanför landets gränser med verksamhet i många länder, och erbjuder utöver sina egna pumpar också pumpar tillverkade av deras många samarbetspartners. Bland dessa ingår till exempel Koflo, Tacmina och Salvatore Robuschi Pompe Farma, men också många fler. Tapflo utmärker sig genom sitt arbete med att ta fram skräddarsydda lösningar till sina kunder för att möta deras specifika behov, samt av att erbjuda service och lagning.

Fördelar

  • Skräddarsydda lösningar till ditt företag
  • Bra service och reparation av system
  • Har fokus på högkvalitativa slangar med lång livslängd

Se deras utbud

Svenska Pump

Svenska Pump är en återförsäljare som grundades 2020, och som fokuserar på att leverera just pumpar till företag i Sverige. Dessa inkluderar pumpar för industriell användning och byggbranschen, men också pumpar i mindre skala som till exempel används vid dosering i produkter. Deras sortiment av slangpumpar kommer alla från varumärket Verderflex, medan andra produkter också kommer från andra samarbetspartners. Utöver försäljning utför de också tjänster som installation, montering, service, underhåll och reparation, och kan tillsammans med sina partners få reservdelar levererade till företag runt om i landet även på kort varsel.

Fördelar

  • Utför installation och montering
  • Snabb leverans av reservdelar
  • Utför underhåll och reparation

Se deras utbud

Colly Flowtech

Colly Flowtech är en tillverkare och återförsäljare av pumpar, slangar och annat inom hantering av flöden, som grundades 1995 och är verksamt på sju orter i Sverige. Utöver sina egna produkter arbetar de också med flera samarbetspartners, och säljer slangpumpar samt tillhörande slangar från varumärket Albin Pump, för vilka de har en garanti om att de ska ha ett bättre resultat än något annat varumärke på marknaden. Utöver produktionen och försäljningen erbjuder de också service och reparation på sin verkstad i Stockholm, samt teknisk support på två kontor i Umeå och Helsingborg.

Fördelar

  • Garanterar bästa resultat
  • Service & reparation i Stockholm
  • Säljer även högkvalitativa slangar

Se deras utbud

När används pumpen?

Slangpumpar används inom flera industrier, bland annat inom sådana där det är viktigt med hygien eller där vätskan i flödet är trögflytande eller ömtålig och inte ska skadas vid transporten. Ett typiskt exempel på en sådan användning är vid produktion av mat och dryck, men det är också vanligt att det till exempel används vid avloppsrening och kemiska processer, eller på kärnkraftverk vid pumpning av radioaktivt vatten.

Ytterligare ett användningsområde är inom sjukvården, där pumpen används för att fortsätta cirkulera blod under vissa typer av kirurgi, eller för att dosera vätska till patienter via ett dropp. I och med hur trögflytande och tjocka flöden slangpumpar klarar av används de också ofta på byggnadsplatser och dylikt för att transportera flöden med betong.

Rådgivning & val av slang

När du ska skaffa en slangpump till din verksamhet kanske du känner dig osäker på vilken som skulle passa dig bäst. Det är alltid en bra idé att kontakta din valda återförsäljare för att få rådgivning, men det finns några saker att ta med i beräkningen.

En av de stora sakerna att fundera på är vilken typ av slang du ska ha till din pump. Detta beror till viss del på vad det är för vätska du ska transportera – det syntetiska gummimaterialet hypalon är till exempel särskilt lämpligt vid kemiska ämnen. Det är dock också viktigt att tänka på hur mycket pumpen kommer att användas när du väljer slang, då det är just slangen som utsätts för slit. Vid intensivare användning behöver du därmed en tåligare slang eller möjlighet att byta ut den.